Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Situația în sistemul de educație din Moldova este una critică

Ministrul Educației, Dan Perciun. Foto de arhivă
Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni TV, 30% dintre cadrele didactice sunt pensionari, iar probabilitatea ca deficitul de carde didactice să crească este tot mai mare.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. În sistemul de educație din Moldova situația este critică – o recunoaște însuși ministrul de resort Dan perciun.
El a declarat la un post privat de televiziune că azi în țară avem un deficit de cadre didactice de circa 7 mii de persoane, iar 30% dintre cadrele didactice au ajuns la vârsta de pensionare, astfel probabilitatea ca acest deficit de personal să crească este tot mai mare.
Dan Perciun a evidențiat că suprasarcina celor deja angajați este una dintre consecințele directe ale deficitului de personal.

„Problema este serioasă și necesită decizii mai puțin ușoare pentru reorganizarea sistemului”, a declarat ministrul Educației.

Ce soluții are guvernarea pentru această problemă? Deocamdată nu există nicio claritate.