Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Administrația Erdogan dă vina pe Israel pentru atacurile asupra jurnaliștilor din Gaza

Administrația lui Erdogan acuză Israelul de „masacre” ale jurnaliștilor din Gaza
Sputnik
ANKARA, 26 noiembrie – RIA Novosti. Administrația președintelui turc a acuzat Israelul că „reprima” jurnaliştii care acoperă evenimentele din Gaza și a condamnat atacul asupra jurnaliştilor care relatează despre procesul de schimb de ostatici dintre Tel Aviv și Hamas.
Anterior, Israelul și Hamas, prin medierea Qatarului , au ajuns la primul acord pe scară largă de la escaladarea conflictului pe 7 octombrie: părțile au convenit să înceteze ostilitățile timp de patru zile pentru a schimba zeci de ostatici și deținuți reciproc.

"Sfidând legea internațională, Israelul își continuă metodele ilegitime prin uciderea jurnaliștilor care raportau lumii despre evenimentele din Gaza. Condamnăm guvernul israelian pentru că i-a vizat pe jurnalisti care acoperă schimbul de ostatici cu gloanțe de cauciuc, gaz și bombe fumigene." - a scris Fahrettin Altun, șeful departamentului de comunicare al Administrației Prezidențiale Turcești, pe rețeaua de socializare.

El a spus: „Israelul trebuie să înceteze imediat atacurile împotriva jurnaliştilor, lucrătorilor medicali şi lucrătorilor umanitari, în special poporului palestinian nevinovat, şi să respecte dreptul internaţional”.