Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Războiul din Gaza cu victime la Londra

Războiul din Palestina bagă Marea Britanie în criză politică. Ministrul de interne britanic, Suella Braverman a fost demisă după ce și-a criticat propriul guvern.
Sputnik
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Ministrul de interne britanic Suella Braverman a fost demisă de premierul Rishi Sunak, anunță Sky News. Săptămâna trecută, aceasta a scris un articol în The Times în care a criticat modul în care Poliția Metropolitană a gestionat un controversat marș pro-palestinian cu ocazia Zilei Armistițiului. Alături de Braverman au mai fost demiși și alți membri ai cabinetului Sunak.
Primul ministru a fost presat să acționeze după ce Braverman a fost acuzată că a subminat independența operațională a poliției și încrederea publicului în aceasta. Criticii – atât din partea partidelor de opoziție, cât și din partea colegilor parlamentari conservatori – au calificat comentariile lui Braverman drept „ofensatoare” și „incendiare”.
Într-un articol pentru The Times, Suella Braverman a acuzat poliția că „face favoritisme” în ceea ce privește modul în care gestionează protestele controversate, arătând o atitudine mai îngăduitoare față de protestatarii de stânga decât față de cei de dreapta.