România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diplomele din Ucraina vor fi recunoscute în România

Semne că urmează un nou val de refugiați din Ucraina? Guvernul României urmează să aprobe în ședință decizia de recunoaștere a diplomelor de studii din Ucraina.
Sputnik
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. Guvernul României va aproba, în ședința de joi, 12 octombrie, recunoașterea diplomelor de studii din Ucraina.
Principalele modificări vizează: recunoaşterea reciprocă a perioadelor de studii din învăţământul preuniversitar; recunoaşterea diplomei de licenţă şi de master şi a oricărei alte diplome de studii universitare, cu o durată de 5-6 ani (minim 300 de credite ECTS), eliberate în România cu diplomele de studii universitare de specialist şi magister, eliberate în Ucraina; recunoaşterea atestatului cu o durată de 10 ani eliberat de instituţiile de învăţământ secundar din Ucraina cu diploma de Bacalaureat din România, dacă acel atestat este însoţit de o diplomă de studii universitare recunoscută în România; recunoaşterea diplomelor de studii superioare în Teologie; recunoaşterea diplomei care acordă titlul ştiinţific de doctor (PhD).
Memorandumul pentru recunoașterea diplomelor era pe masa guvernului încă din luna august, nefiind considerat o prioritate de executivul de la București.