Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mișcarea Hezbollah anunță că va fi solidară cu luptătorii palestinieni

Mișcarea Hezbollah din Liban nu intenționează să rămână pe margine în conflictul dintre grupurile de rezistență palestiniene și armata israeliană
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Partidul șiit Hezbollah nu intenționează să rămână pe margine în conflictul dintre grupurile de rezistență palestiniene și armata israeliană, a declarat șeful comitetului executiv al partidului, Hashem Safieddine, în cadrul unui miting de solidaritate în masă la Beirut, a relatat Al Mayadeen TV.
"Nu am spus că vom menține o poziție neutră", a precizat politicianul șiit. - Luptătorii palestinieni nu vor fi lăsați singuri cu Israelul". El a spus că membrii aripii armate a Hezbollah sunt acum "acolo unde ar trebui să fie".
Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA avertizează Hezbollahul din Liban să nu încerce să intervină în conflictul din Gaza.
Reamintim, în această dimineață Mișcarea Hezbollah a revendicat trei atacuri asupra obiectele militare israeliene din nordul țării. La rândul său armata israeliană a atacat ținte din Liban aparținând Hezbollah.