Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bancă majoră emite un avertisment privind economia germană

Germania continuă să se confrunte cu provocări în sectorul producției, fiind afectată semnificativ de costurile mai mari la energie.
Sputnik
BUCUREŞTI, 21 sept – Sputnik. Germania continuă să se confrunte cu provocări în sectorul producției, fiind afectată semnificativ de costurile mai mari la energie, a declarat marți, pentru CNBC, economistul de la Goldman Sachs Peter Oppenheimer.
Cea mai mare economie a UE a intrat oficial într-o recesiune tehnică în primul trimestru al anului, în contextul în care creșterea PIB-ului a fost revizuită de la zero la -0,3%. Bundesbank a anunțat luni că este posibil ca economia să se micșoreze în acest trimestru din cauza consumului lent din sectorul privat și a slăbirii tot mai accentuate a industriei.
„Situația dificilă cu care se confruntă economia în acest moment este cauzată de o serie de factori. Nu este o recesiune profundă, dar, în mod clar, a fost lovită de răsturnări evidente”, a spus Oppenheimer, care este șeful cercetării macro EMEA la Goldman Sachs.
În același timp, Oppenheimer a sugerat câțiva factori pozitivi pentru Germania, menționând că „piața de capitaluri proprii s-a menținut destul de bine și există câteva aspecte pozitive, cred, în ceea ce privește activitatea în economie”.
De asemenea, a subliniat „oportunități” pentru companiile germane mici și mijlocii, cunoscute sub numele de Mittelstand.
„Pe termen scurt, putemvedea o revenire în [indicele]DAX, precum şio gamă mai largă de active legate de China”, a precizatGoldman Sachs separat într-un comunicat, potrivit RT. Cu toate acestea, a avertizat că comerțul cu China poate să nu ofere un impuls atât de marepe cât era de așteptat.
„Mergând mai departe, orice creștere a tensiunilor geopolitice sau reducere a comerțului mondial împiedică redresarea economiei germane”, s-a mai menţionat în comunicat, citat de CNBC.