Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zahărul ucrainean sărăcește pe producătorii francezi

Nu doar românii pierd. Și industria alimentară franceză este puternic lovită de exporturile venite dinspre Ucraina. Este cazul industriei producătoare de zahăr.
Sputnik
BUCUREȘTI, 12 sep -Sputnik. Producătorul francez de zahăr Saint Louis Sucre, companie controlată de grupul german Suedzucker, a cerut fermierilor francezi să nu majoreze suprafeţele cultivate cu sfeclă în 2024, pentru a evita o scădere a preţurilor în contextul unei competiţii puternice venite din partea zahărului ucrainean, arată un document intern consultat de Reuters conform Agerpres.
Războiul din Ucraina a condus la importuri mari de zahăr în blocul comunitar, ceea ce a generat temeri referitoare la posibilitatea unui surplus, aşa cum s-a întâmplat în anul 2017, după ce Comisia Europeană a eliminat cotele de producţie, ceea ce a condus la un colaps al preţurilor.
„Ambiţia noastră de a creşte suprafeţele cultivate…se găseşte în concurenţă cu eforturile de solidaritate ale UE în favoarea Ucrainei”, se arată într-o scrisoare trimisă fermierilor francezi de Saint-Louis Sucre (SLS) în data de 6 septembrie.
„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că fiecare tonă de zahăr produsă în Franţa răspunde perfect la cerere şi este evaluată la cel mai bun preţ pe piaţa europeană pentru a oferi cel mai bun venit posibil pentru cultivatorii de sfeclă”, se mai arată în documentul menţionat.