România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România se împrumută de la cetățeni

România încearcă să mai ”panseze” deficitul bugetar cu împrumuturi de pe piețele nonbancare. Astfel, statul român lansează miercuri o nouă operațiune de împrumut de la cetățeni, cu ajutorul titlurilor de stat ”Tezaur”.
Sputnik
BUCUREȘTI, 23 aug -Sputnik. În contextul în care se pregătește de negocieri intensive cu Comisia Europeană pentru a negocia soarta PNRR și mărirea marjei de acceptare pentru deficitul bugetar, guvernul României cere cetățenilor ajutorul.
Românii pot achiziţiona, de miercuri, noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% şi, respectiv, 7,20%, a anunţat Ministerul Finanţelor.
"Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziţie ne arată interesul românilor pentru oportunităţi solide de a economisi în siguranţă. În cadrul ediţiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv şi riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricţii privind suma ce poate fi depusă", a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.