România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Echipa României, în top 10 la Olimpiada Internațională de Șah pentru Juniori

Andrei Filip, Filip Magold, Lia-Alexandra Maria, Vladimir-Alexandru Cnejev, adică echipa României, au încheiat pe locul nouă la Olimpiada Internațională de Șah pentru Juniori U16, care a avut loc în Olanda, la Eindhoven.
Sputnik
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. La Olimpiadă au participat 63 de echipe din 51 de țări. În cele 9 runde de șah clasic, echipa României a obținut cinci victorii, două remize și două înfrângeri, după cum informează Federația Română de Șah.
Aceasta nu este singura performanță a României. În luna iulie, echipa României a obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada de Matematică din Japonia. Tot în iulie, România a ocupat locul trei pe națiuni la Olimpiada Internațională de Fizică. Din Indonezia, tinerii români au plecat cu locul 1 pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie, scrie zf.ro.
În ultimii ani, în România, șahul a cunoscut o tot mai mare popularitate, în special în rândul tinerilor. În 2021, în cadrul Federației Române de Șah erau legitimați peste 19000 de sportivi, potrivit Institutului Național de Statistică.