Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia şi Qatarul lucrează la proiecte comune în valoare de peste 1,67 miliarde de dolari

Rusia și Qatarul lucrează la proiecte comune în valoare de peste 1,67 miliarde de dolari, a declarat ambasadorul rus la Doha.
Sputnik
BUCUREŞTI, 8 aug – Sputnik.Rusia și Qatarul lucrează la proiecte comune în valoare de peste 1,67 miliarde de dolari, a declarat ambasadorul rus la Doha, Dmitri Dogadkin, într-un interviu pentru Sputnik.
„Cooperarea noastră în domeniul investițiilor se extinde. Dezvoltăm cu succes parteneriatul nostru cu Fondul rusesc de Investiții Directe. Se lucrează la o serie de proiecte comune în valoare de peste 160 de miliarde de ruble, sau 7,2 miliarde de riali qatarezi”, a spus Dogadkin.
Ambasadorul a adăugat că comerțul dintre Rusia şi Qatar a ajuns la aproape 70 de milioane de riali qatarezi (19,23 milioane dolari) în primul trimestru al anului 2023.
Dogadkin a menționat că Moscova și Doha consideră că transportul și logistica sunt domenii promițătoare de cooperare, în special implementarea Coridorului Internațional de Transport Nord-Sud.