Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania sub semnul recesiunii

Germania rămâne în scădere economică iar perspectivele sunt sumbre cu privire la revenirea economiei celei mai puternice din Uniunea Europeană.
Sputnik
BUCUREȘTI, 7 aug -Sputnik. Producția industrială din Germania a căzut în iunie pentru a doua lună consecutiv, pe fondul costurilor ridicate ale energiei și al cererii scăzute din acest sector, care apasă de mai multe luni asupra primei economii europene.
Aceasta a scăzut cu 1,5% pe parcursul unei luni, în termeni ajustați în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, după o scădere revizuită de 0,1% în mai, a anunțat luni biroul de statistică Destatis.
Scăderea a fost mult mai accentuată decât se așteptau experții de la instrumentul de analiză financiară Factset, care estimau o scădere de 0,5%. Pe parcursul unui an, producția este în scădere cu 1,7%, tot potrivit Destatis.
În detaliu, producția de bunuri de capital a scăzut cu 3,9%. Această scădere nu a fost compensată de creșterea bunurilor de consum (+1,8%) și a bunurilor intermediare (+0,4%), potrivit Destatis. Producția de automobile a scăzut cu 3,5% în cursul lunii.
Industria germană suferă de câteva luni. Situația a fost îngreunată de o scădere bruscă a cererii interne, din cauza inflației, care se menține la niveluri ridicate – 6,2% în iulie, în ritm anual – și a majorărilor de dobândă urmărite cu fermitate de Banca Centrală Europeană (BCE).