Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zona Euro rămâne sub presiunea inflației

Banca Centrală Europeană a majorat dobânzile pentru a noua oară consecutiv, în încercarea de a limita impactul inflației. Viitorul zonei Euro este departe de a fi unul stabil.
Sputnik
BUCUREȘTI, 31 iul -Sputnik. Zona Euro este departe de a se fi ”vindecat”. BCE dă de înțeles că va continua majorarea dobânzilor pentru euro, pentru a putea ține în frâu inflația.
La finalul ședinței de săptămâna trecută, BCE a majorat dobânzile pentru a noua oară consecutiv, ducând rata dobânzii la depozite la 3,75% – cel mai ridicat nivel de când există moneda Euro.
Christine Lagarde a explicat apoi, în cadrul unei conferințe de presă, că ceea ce se va întâmpla în continuare este încă incert, reiterând totodată dorința băncii centrale de a limita inflația.
Deși a remarcat că BCE „se apropie de obiectiv”, ea a lăsat din nou ușa deschisă pentru diferite opțiuni.
„Vom acționa în funcție de analiza noastră a acestor date (…) Este posibil să existe o nouă creștere a ratelor cheie sau poate o pauză” în septembrie, a declarat Lagarde.