Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia pune stop propagandei lgbt prin filme

Turcia pune stop propagandei lgbt făcută prin platformele de cinema online, cunoscute pentru ofensiva lor ideologică și promovarea corectitudinii politice.
Sputnik
BUCUREȘTI, 28 iul -Sputnik. Consiliul Suprem pentru Radio și Televiziune din Turcia ”Rtuk” a amendat unele platforme care distribuie online filme și seriale TV, inclusiv Netflix, Disney+ și Amazon Prime video, din cauza conținutului ”contrar valorilor sociale și culturale și structurii familiei turce” și a conținutului legat de ”relații homosexuale”.
Printre diversele exemple de conținut care au determinat ”Rtuk” să ia această decizie se numără și un episod din serialul Disney+ ”Love, Victor”, care conține ”comportament imoral care tulbură societatea”, serialul ”Modern Love”, difuzat de Amazon Prime şi considerat ”contrar societății, valorilor morale și principiului protecției familiei”, serialul Netflix ”Elite” și filmul ”Anne+”, pentru prezentarea ”relațiilor homosexuale”.
Pe lângă sancțiuni, ”Rtuk” i-a invitat pe reprezentanții platformelor să vină în septembrie la Ankara pentru a discuta ”politicile legate de transmiterea de conținut care priveşte aspecte sensibile precum structura familiei turce, valorile morale naționale și integritatea indivizibilă a Turciei”.