Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile de mediu se pregătesc pentru lucrările de împădurire de toamnă

Autoritățile de mediu se pregătesc pentru lucrările de împădurire de toamnă, iar una dintre pepinierele pe care se mizează este cea a ocolului silvic Hîrbovăț.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Mediului informează că secretarul de stat, Aliona Rusnac, a efectuat o vizită de lucru la ocolul silvic Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, din cadrul „Întreprinderii de stat pentru silvicultură Tighina”.
Oficialul a inspectat pepiniera de 16 ha a ocolului, unde sunt pregătiți puieți pentru Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
„Întreprinderea de stat pentru silvicultură Tighina” deține șase ocoale silvice și gestionează fondul forestier – proprietate publică a statului pe o suprafață de circa 24 mii ha. Întreprinderea este implicată activ activitățile din cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, prin identificarea terenurilor și creșterea materialului săditor pentru implementarea lucrărilor de împădurire preconizate pentru etapa următoare – din toamna acestui an.
Republica Moldova
Angajații Ministerului Mediului au plantat într-o singură zi o viitoare pădure