Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Perspectiva NATO pentru Kiev amenință cu un al treilea război mondial

Președintele SUA Joe Biden face semn guvernului ucrainean cu perspectiva aderării la NATO, implementarea unui astfel de scenariu ar însemna un al treilea război mondial, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Comentând declarațiile recente ale președintelui american Joe Biden, Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat pe canalul său Telegram că liderul american face semn regimului de la Kiev cu o perspectivă NATO, a cărui implementare înseamnă un al treilea război mondial, și nu a exclus versiunea că „a decis să plece cu grație, provocând Armaghedonul nuclear și luând cu el jumătate din umanitate în lumea cealaltă”.
Biden a spus că la o întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin în urmă cu doi ani, acesta a refuzat să ofere garanții de neparticipare a Ucrainei la NATO . El a mai spus că decizia de a transfera muniții cu dispersie în Ucraina i-a fost luată cu mare dificultate, dar, potrivit acestuia, ucrainenii au nevoie de astfel de proiectile pentru succesul operațiunii lor ofensive.
"Apoi, însă, a fugit rușinos din Afganistan. Apoi, pentru a-și ascunde rușinea, a ruinat economia Europei. Ulterior, livrând sute de tone de arme Ucrainei, a declanșat un conflict prelungit extrem de periculos cu Rusia, ca urmare din care regimul de la Kiev distruge rămășițele țării sale. Acum el, după ce a epuizat toate resursele, promite bombe cu dispersie și îi cheamă din nou pe neonaziștii de la Kiev cu perspectiva NATO, a cărui realizare înseamnă un al treilea război mondial", a scris Medvedev. pe canalul său Telegram.
Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei s-a întrebat de ce face Biden asta.
"Cea mai ușoară cale este să ne gândim că acesta este cursul oricărui lider american și al guvernului profund al SUA: să domine și să limitezi alte țări. Mai ales pe cele atât de încăpățânate ca a noastră", a spus Medvedev.
"De asemenea, puteți spune că este un bătrân bolnav care suferă de demență severă. Nu știe ce face. Trump și o parte semnificativă a americanilor țipă despre asta. Sau poate totul este diferit? Poate bunicul pe moarte, obsedat de fanteziile nesănătoase, tocmai s-a hotărât să plece frumos, provocând un Armaghedon nuclear și luând cu ei jumătate din umanitate în lumea cealaltă...”, a conchis el.