Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden face un turneu european

Joe Biden
SUA încearcă să își revitalizeze ”aliații” europeni, cu societăți tot mai obosite de aventurile economice și militare în care le-au aruncat guvernele lor la cererea Washingtonului.
Sputnik
BUCUREȘTI, 3 iul -Sputnik. Joe Biden se pregătește de un turneu în Europa, în marja summit-ului NATO de la Vilnnius. Turneul său găsește o Europă occidentală în criză economică și zguduită de tot mai violente mișcări sociale.
Biden va merge în Marea Britanie, săptămâna viitoare, unde se va întâlni cu Regele Charles al III-lea și cu premierul Rishi Sunak, apoi va ajunge în Lituania, la Vilnnius, pentru Summit-ul NATO, între 11 și 12 iulie. Pe 13 iulie, Biden va vizita Finlanda – țară care a aderat recent la NATO – pentru o întâlnire cu liderii țărilor nordice.
„În perioada 9-13 iulie, președintele Biden are programată o călătorie în Regatul Unit, Lituania și Finlanda. Președintele Biden se va deplasa mai întâi la Londra pentru discuții cu Regele Charles al III-lea și cu prim-ministrul Rishi Sunak, pentru a consolida și mai mult relația strânsă dintre națiunile noastre. Președintele se va deplasa apoi la Vilnius, Lituania, în perioada 11-12 iulie, pentru a participa la cel de-al 74-lea Summit NATO. Pe 13 iulie, președintele Biden va vizita Helsinki, Finlanda, pentru un summit al liderilor nordici și americani”, precizează Casa Albă într-un comunicat.
În acest turneu, președintele SUA va ignora însă sud- estul Europei, unde, cu excepția României și Republicii Moldova, începe să se manifeste o neîncredere în creștere față de „soluția euro-atlantică”.