România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ziua SUA serbată în avans la Bucureşti

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA
Ziua Statelor Unite ale Americii a fost sărbătorită în avans la București. A fost, de asemenea, tradiționalul concurs al elogiilor submisive din partea politicienilor români la adresa SUA.
Sputnik
BUCUREŞTI, 29 iun -Sputnik. Cu ocazia recepției ținute de ambasada SUA în România au participat oficiali români de prim rang. „Vedetele” evenimentului au fost însă preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu.
Ambii lideri români şi-au exprimat gratitudinea că SUA apără „fiecare centimetru” de pământ românesc. Tot cu acest prilej, președintele Iohannis a anunțat că va face toate demersurile pentru ca SUA să aibă trupe permanente în România.
”Vă asigur de deplina cooperare a autorităţilor române în crearea celor mai bune condiţii pentru o prezenţă persistentă, chiar permanentă, în România, a forţelor principalului nostru Partener Strategic”, a mai spus şeful statului.
Niciunul din invitaţi nu a făcut referiri la problemele sensibile din relaţia dintre SUA şi România, inclusiv în chestiunea regimului vizelor, românii fiind discriminaţi explicit prin comparaţie cu celelalte popoare din UE.