România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ciucă devine președintele Senatului

Demis de la guvern, domnul Ciucă nu se va retrage la pensie ci va deveni președintele Senatului României, continuându-și cariera de înalt demnitar.
Sputnik
BUCUREȘTI, 13 iun -Sputnik. Conducerea Senatului României se va aduna în ședință, marți, 13 iunie, pentru a pregăti alegerea fostului premier ca președinte al principalei camere a Parlamentului.
Mișcarea era previzibilă: postul de președinte al Senatului a fost ocupat, după demiterea lui Florin Cîțu, de Alina Gorghiu, însă cu statutul de „președinte interimar”. Cu toate acestea, s-a speculat mult cu privire la viitorul politic al domnului Ciucă, vehiculându-se inclusiv intrarea sa, din poziția de ministru de Interne și vicepremier, în guvernul Ciolacu.
Conform ierarhiei în statul român, funcția de președinte al Senatului este a doua ca importanță după cea de Președinte al României. Pe poziția a treia se găsește funcția de președinte al Camerei Deputaților și pe poziția 4, funcția de premier.
Deci domnul Ciucă se poate lăuda că a fost avansat... onorific.
România
Un deputat i-a făcut plângere penală lui Iohannis pentru înaltă trădare
Bilanțul guvernului Ciucă, rămâne însă unul preponderent negativ, în contextul în care nu s-a realizat nicio încercare de reformă sistematică a statului român, a crescut numărul angajaților la stat, a crescut datoria publică a țării și sfârșitul mandatului său se face sub semnul grevelor și protestelor.
Nici ca politică externă nu putem vorbi despre performanțe, România devenind tot mai mult o anexă a intereselor SUA și NATO și eșuând în a își apăra interesele (cauza românilor din Ucraina și canalul Bâstroe) în fața regimului de la Kiev.