Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acuzații grave la adresa Occidentului

Fostul lider al partidului Podemos din Spania, Pablo Iglesias, spune că „o țară occidentală puternică” se află în spatele exploziilor Nord Stream
Sputnik
Bruxelles, 23 mai – Sputnik. Într-un interviu pentru ziarul italian Il Fatto Quotidiano, Pablo Iglesias, fostul lider Podemos, a susținut că autoritățile germane încercau să ascundă urmele cuiva, deși incidentul echivala cu o declarație de război. „A arunca în aer cele două conducte de gaz înseamnă declararea războiului împotriva Germaniei, așa că este ridicol și dezgustător [să urmărești] cum guvernul german încearcă să pună totul sub covor”, a remarcat Iglesias. Potrivit acestuia, multe țări joacă roluri ambigue în situația din jurul conflictului ucrainean.
„O țară occidentală puternică a contribuit în mod clar la atacul asupra Nord Stream, o instalație de infrastructură aparținând Rusiei și Germaniei, adică membru NATO”, a spus Iglesias, adăugând că Rusia „nu a beneficiat deloc” de pe urma actului de sabotaj.
Iglesias a fost mai devreme viceprim-ministru în guvernul Spaniei. El s-a numărat printre fondatorii partidului Podemos care a fost fondat pe fondul protestelor Indignados din 2015 (similar mișcării Occupy Wall Street). Partidul a intrat ulterior în parlamentul țării și acum face parte din coaliția de guvernământ.