Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un nou conflict între Budapesta și Bruxelles

Ungaria denunță presiunile politice la care este supusă de Uniunea Europeană și spune că ” , Bruxelles-ul trebuie să plătească fondurile datorate poporului maghiar”, cu referire directă la fondurile PNRR.
Sputnik
BUCUREȘTI, 18 mai -Sputnik. Tensiuni la Budapesta, după vizita delegației Comisiei de control bugetar a Parlamentului European, care a încercat să pună presiuni pe ministerul Justiției în vederea adoptării unor reforme în sintonie politică cu Bruxellesul.
„Delegația Comisiei de control bugetar a formulat mai multe așteptări politice care depășesc procedura și etapele mecanismului de condiționalitate. Ministerul Justiției le-a refuzat și a atras atenția delegației asupra faptului că presiunea politică amenință credibilitatea procedurilor. La noi fondurile UE sunt folosite bine și legal. Pentru a garanta acest lucru, Ungaria a înființat recent instituții model, care sunt considerate exemplare în toată Europa. Prin faptul că Parlamentul a adoptat pachetul de legi judiciare la începutul lunii mai, Ungaria și-a îndeplinit și angajamentele în ceea ce privește administrarea justiției. Prin urmare, Bruxelles-ul trebuie să plătească fondurile datorate poporului maghiar” se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției de la Budapesta.
Impactul bugetar al suspendării fondurilor care-i revin Ungariei se ridică la aproximativ 6,3 miliarde euro.