Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul turc de Interne acuză Statele Unite de amestec în alegerile din Turcia

Statele Unite se amestecă în alegerile din Turkia, a declarat vineri ministrul turc de Interne, Suleiman Soilu.
Sputnik
BUCUREŞTI, 12 mai – Sputnik.„Statele Unite se amestecă în aceste alegeri... Toată lumea din această țară știe deja acest lucru, însuși președintele american [Joe Biden] declară acest lucru. Atacul asupra [candidatului la președinția Turciei și lider al partidului Memleket] Muharrem Ince... este clar de unde a venit, este clar unde a fost coordonat. Este vorba de America. În ultimele zile, Biden a intensificat însărcinările pentru oamenii lui din Turcia”, a spus Soilu într-un interviu, potrivit Sputnik Internaţional.
Ince a anunțat joi retragerea candidaturii sale, cu trei zile înainte de alegeri.
Pe 3 mai, Soilu a spus că SUA vor încerca o lovitură de stat prezidențială în timpul viitoarelor alegeri pentru a finaliza ceea ce au început în iulie 2016, când a avut loc o încercare eșuată de a-l înlătura pe Erdogan din funcție, acţiune pe care Soilu o pune pe seama SUA.
Miercuri, Soilu a declarat că manipulările din presa occidentală cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare din Turcia reprezintă o realizare a planului Statelor Unite.