Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țară din America de Sud, interesată să crească exporturile de cafea în Rusia

Boabe de cafea
Această ţara din America de Sud dorește să îşi consolideze cooperarea comercială cu Moscova pentru o serie de produse.
Sputnik
BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Producătorii de cafea din Venezuela intenționează să crească livrările de cafea pe piața rusească, a declarat vineri pentru RIA Novosti Roman Frolenko, șeful Camerei de Comerț Rusia-Venezuela.
Potrivit oficialului, cafeaua venezueleană nu a fost promovată la fel de mult precum cafeaua columbiană, deşi „cafeaua venezueleană este de o calitate foarte înaltă”, a subliniat acesta, potrivit RT.
Frolenko a adăugat că singura problemă cu privire la lanțul de aprovizionare este logistica. Odată ce această problemă va fi rezolvată, mai multe produse latino-americane vor apărea pe piața rusească, în general.
„De asemenea, produse precum avocado, mango, fructe de mare - creveți, în special -, și multe soiuri de pește nici măcar nu sunt cunoscute aici [în Rusia]”, a menționat Frolenko, adăugând că producătorii ruși sunt interesaţi să furnizeze în schimb ulei de floarea soarelui.
Oficialul a subliniat că Moscova și Caracasul fac eforturi pentru înființarea unui coridor de transport direct în scurt timp, cu potențiale opțiuni de rute din trei porturi rusești: Sevastopol, Sankt Petersburg și Novorossiysk.
Acest lucru ar deschide accesul la piețele ambelor țări pentru un număr mai mare de producători agricoli și ar stimula comerțul bilateral la o valoare de 300 de milioane de dolari pe lună, această sumă excluzând livrarea de ulei.