Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul consideră un fals acțiunile teroriste raportate de Tiraspol

Tiraspol
Chișinăul contestă “informațiile despre pretinse acte teroriste, răspândite de către exponenții Tiraspolului”, care ar fi avut loc în regiunea transnistreană.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Unificate de Control, Delegația Chișinăului a reproșat structurile de forță transnistrene că au încălcat “mecanismele operațiunii de menținere a păcii” pentru astfel de cazuri.
“Printr-o declarație adresată Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova a evidențiat că neinformarea și neimplicarea în modul stabilit a observatorilor militari și a organelor de drept constituționale pune sub îndoială concluziile reprezentanților regiunii transnistrene. Or, presupusele fapte, dacă au avut loc, ar fi trebuit semnalate la momentul producerii lor, pentru a declanșa mecanismele operațiunii de pacificare în vederea neadmiterii destabilizării situației în Zona de Securitate și efectuării unei anchete obiective”.
În concluzie, Delegația Republicii Moldova a dezaprobat recurgerea la procedeele manipulatorii, a cerut renunțarea la acțiunile provocatoare și respectarea actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.