Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO provoacă un precedent periculos: ignorarea unanimității

NATO provoacă un precedent periculos și sfidează Ungaria.Alianța convoacă o reuniune a Comisiei Ucraina- NATO fără acordul Budapestei.
Sputnik
BUCUREȘTI, 22 mar- Sputnik. Șeful diplomației maghiare, Peter Szijjártó, a declarat la Bruxelles, după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că a anunțat convocarea Comisiei pentru perioada 4-5 aprilie.
„Secretarul general al NATO a anunțat că, din diverse motive, va convoca această reuniune în cadrul Consiliului miniștrilor de externe ai NATO pe 4-5 aprilie, în ciuda dezacordului Ungariei. Din convingerea părții maghiare, aceasta poate avea loc doar în condițiile unei voințe unanime”, a declarat ministrul maghiar.
„Aceasta încalcă unitatea NATO și procedura de unanimitate. În același timp, nu putem face nimic altceva. Luăm în considerare decizia secretarului general”, a adăugat el.
Szijjártó a mai spus că Ungaria nu va susține integrarea Ucrainei în NATO sau în UE „până când drepturile comunității naționale maghiare nu vor fi restabilite acolo prin condițiile din 2015”.