Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE după ce o rachetă ar fi survolat spațiul RM

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost convocat la MAEIA după ce o rachetă ar fi survolat spațiul aerian al Moldovei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului nostru aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova a unei rachete rusești în cursul zilei de astăzi, potrivit serviciului de presă al diplomației moldovenești.
MAEIE notează că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar atacurile cu rachete asupra țării vecine afectează direct și negativ cetățenii țării noastre.
„Respingem cu tărie acțiunile și declarațiile recente neprietenoase în raport cu Republica Moldova, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru. Chemăm Federația Rusă să oprească agresiunea militară asupra țării vecine care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri materiale”, este mesajul difuzat de MAEIE.
Vineri o rachetă ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. despre aceasta a scris mai întâi presa ucraineană, citând informația publicată de șeful administrației regionale de stat din Nikolaev, Vitalii Kim.
Ministerul moldovean al Apărării a confirmat la ora 10:18 că „o rachetă a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova”, subliniind că racheta ar fi zburat deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosăuți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.
Moldova și Rusia
Occidentul și Kievul împing Chișinăul spre renunțarea la neutralitate – diplomația rusă