Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Au devenit cunoscute detaliile atacului asupra casei jurnaliștilor RIA Novosti din Berlin

Suspectul de comiterea atacului asupra casei jurnaliștilor RIA Novosti din Germania a fost văzut cu o săptămână mai devreme în fața imobilului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Cel reținut, potrivit presei germane, și suspectat de implicare în atacul asupra unei case din Berlinul de Vest, unde locuiesc jurnaliștii RIA Novosti, a fost văzut în faţa clădirii cu câteva zile înainte de incident, a declarat Serghei Feoktistov, şeful grupului media Rossiia Segodnia din Germania.
"Acest tovarăș a fost văzut lângă casa noastră cu câteva zile înainte, cu aproximativ o săptămână înainte de acest eveniment. Acesta este el. Acesta este, probabil, Dmitri Bagraș, care a organizat, cu trei schilozi, tabere de corturi pentru persoane LGBT, împotriva lui (președintele rus Vladimir) Putin ", spuse Feoktistov.
Potrivit acestuia, Bagraș stătea în mașina lui lângă clădire și i-a arătat un gest obscen unuia dintre angajații agenției care treceau pe acolo.
„Chiar mai devreme, pe 3 martie, el a publicat adresa noastră pe rețelele de socializare cu un apel către „prietenii ceceni” să rețină unde este „bârlogul propagandei ruse”. Noi am anunțat poliția. Dar a venit refuzul de a iniția un dosar, pentru că, în opinia lor, nu au existat apeluri directe la violență”, a spus Feoktistov.
Ultima dată Feoktistov i-a întrebat pe oamenii legii despre evoluția anchetei în urmă cu aproximativ două luni, dar polițiștii au refuzat să-i spună ceva, explicând că nu comentează evoluția anchetei nici măcar victimelor, a precizat jurnalistul.
În ceea ce privește informațiile despre arestarea suspectului, poliția nu ne-a comunicat deocamdată nimic, a adăugat el.
"Poliția nu a intrat în legătură cu mine. Să urmărim ce va urma", a spus Feoktistov.
Miercuri seara, Deutsche Welle* a raportat că activistul rus Dmitri B. a fost reținut la Berlin sub suspiciunea că a încercat să incendieze biroul agenției de presă ruse RIA Novosti din Berlin.
Un interlocutor al publicației din mediul suspectului a spus că activistul se află în prezent în unul dintre centrele de arest preventiv din capitala Germaniei.
Clădirea în care locuiesc jurnaliştii RIA Novosti şi familiile acestora a fost atacată în luna mai a anului trecut. Unul dintre geamuri a fost spart. În timpul inspectării teritoriului, în nișa de ventilație a fost găsită o canistră cu fire. Poliția i-a evacuat pe locuitori, iar geniștii au neutralizat dispozitivul.
Poliția germană a demarat o anchetă asupra cazului, au fost implicate parchetul din Berlin și departamentul de securitate de stat.
* Mass-media care acționează ca un agent străin