Republica Moldova a intrat în cursa înarmărilor

Prezent la București, la sărbătoarea Zilei Culturii Naționale a României, președintele Parlamentului din Republica Moldova a vorbit despre cum se înarmează țara sa, oficial stat neutru.
Sputnik
BUCUREȘTI, 17 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Invitat de guvernul României să participe la festivitățile prilejuite de Ziua Culturii Naționale din România (și ziua poetului Mihai Eminescu), președintele legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, a fost alături de premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei, Marcel Ciolacu și alți oficiali români, la un eveniment organizat de Opera Națională din București.
Cu acest prilej, oficialul din Republica Moldova a declarat că țara sa, cea mai săracă țară din Europa, duce o amplă politică de înarmare.
”Noi am dublat practic bugetul pentru apărare. Mai avem mult până a asigura pe bune spaţiul aerian, a-l proteja. Faptul că suntem prin Constituţie stat neutru nu ne scuteşte de obligaţia de a investi în apărare. Noi o să continuăm să facem lucrul acesta, cu resursele noastre, dar şi cu ajutorul partenerilor noştri”, a spus preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.
Acesta a mai considerat orice critică adusă politicii de înarmare a regimului Maia Sandu nu poate să vină decât din partea filo-rușilor. ” „Toate acţiunile pe care le-am luat până acum şi au stârnit un val de critici din partea coloanei a 5-a pe care o avem noi din păcate au fost acţiuni care au fost corecte.”
Deci, cu alte cuvinte, orice opoziție la regimul Sandu este filo-rusă.