Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: După atacul asupra televiziunilor, urmează cel asupra Bisericii

După închiderea de către autorități a celor șase posturi te televiziune din Moldova, următoarea lovitură va fi aplicată bisericii, a spus fost președinte Igor Dodon.
Sputnik
"Sunt sigur de asta. Trebuie să ieșim și să apărăm biserica. Pentru că biserica este unul dintre fundamentele statalității Republicii Moldova. Nu întâmplător ei (autoritățile – n.red.) vor să lovească în Biserică. Ei înțeleg că dacă vor distruge Biserica, atunci aceasta este calea spre distrugerea Moldovei", a spus Dodon într-un interviu acordat un post TV local.
Prezentatoarea a adresat o întrebare de precizare și anume dacă dodon se referă la Biserica Ortodoxă Rusă, la care Dodon a că autoritățile vor să meargă după scenariul ucrainean. De precizat că Kievul practic a scos în afara legii Biserica Ortodoxă Ucraineană, care face parte din Patriarhia Rusă, în favoarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care se dorește a fi autocefală.