Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Varşovia se va opune prin veto recunoaşterii părinţilor de acelaşi sex

Varșovia se va opune prin veto recunoașterii de către UE a părinților de același sex, Executivul anunţând că atâta timp cât se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare.
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik, Marius Holdean. Polonia va bloca propunerile Uniunii Europene pentru a se asigura că drepturile părinților de același sex și ale copiilor lor sunt recunoscute legal în toate statele membre ale blocului comunitar, afirmă un ministru adjunct al justiției.
Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE. În prezent, anumite drepturi părintești derivă din legile naționale, în loc să fie standardizate în întregul bloc.
Guvernul conservator al Poloniei se opune propunerii Comisiei Europene, după ce, în ultimii ani, a demarat o campanie vehementă împotriva „ideologiei LGBT“, pe care o prezintă ca pe un import occidental periculos care subminează valorile tradiționale poloneze și amenință chiar statul însuși.
În 2021, când planurile au fost discutate la Bruxelles, ministrul justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, a încercat să le blocheze.
După ce Comisia a adoptat propunerea săptămâna aceasta, unul dintre adjuncții lui Ziobro, Sebastian Kaleta, a declarat pentru televiziunea de stat TVP că, „atâta timp cât [acest] guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare“.
Planurile ar face ca „drepturile din Europa de Vest… să fie obligatorii în Polonia“, a avertizat el, și ar „deschide calea către alte reglementări ale dreptului familiei“, cum ar fi recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex sau ideea că există „zeci de genuri“.
Rusia
Duma de Stat stabilește amenzi pentru propaganda LGBT