Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marine Le Pen: Nu putem ducem un război energetic împotriva Rusiei fără a avea energie

Războiul energetic pe care Europa încearcă să-l ducă împotriva Rusiei are „consecințe mult mai grave” asupra europenilor decât asupra conducătorilor ruși, este de părere Marine Le Pen.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik, Doina Crainic. Marine Le Pen și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele întreruperi de energie în Europa şi la gestionarea incompetentă a crizei.
„(…) Ne vom întoarce în epoca a piatră, deoarece nu vom mai avea electricitate”, a spus ea într-un interviu pentru RTL France.
Politicianul a abordat apoi chestiunea referitoare la măsurile luate, spunând că „nu putem avea un război energetic” împotriva Rusiei „atunci când nu avem energie”.
„Au fost o mulțime de sancțiuni. Au fost peste 3.000. Însă aceste măsuri pot avea consecințe mult mai grave asupra poporului decât asupra conducătorilor pe care vrei să îi sancţionezi”, a spus ea.
La începutul săptămânii, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a arătat indignat de discursul autorităților și a companiilor publice, de declarațiile lor care „creează panică” în populație.
„Opriți-vă! Suntem o țară mare, avem un model energetic solid, vom face faţă în această iarnă în ciuda războiului. (...) Scenariile fricii nu sunt pentru mine! Suntem cu toții uniți și mergem înainte”, a spus Macron.
Ulterior, preşedintele francez a cerut guvernului să nu creeze confuzie cu populație, potrivit BFM TV. De asemenea, el a mai spus că „francezii nu sunt cobai”.
Editoriale
Operațiunea militară specială: rezultate semnificative pentru Rusia și pentru lume