Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentul European a pregătit o rezoluție prin care să încurajeze conflictul din Ucraina

PE va adopta o rezoluție prin care declară Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, punând astfel gaz pe foc în problema conflictului din Ucraina și distrugând șansele de negociere și pace
Sputnik
BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik. Parlamentul European a anunțat că pe 23 noiembrie, eurodeputații vor vota o rezoluție prin care Rusia este numită ”stat care sponsorizează terorismul”.
Demersul Parlamentului European, căruia i se vor opune mulți europarlamentari de altfel, este menit să împiedice orice șanse la negociere, rezervându-i Bruxelles-ului rolul de catalizator al conflictului, în loc de cel de mediator pentru pace.
Dezbaterea referitoare la această rezoluție a avut loc în timpul sesiunii plenare din octombrie, iar votul va avea loc miercuri, 23 noiembrie.
Într-o declarație radiofonică de vineri, premierul Viktor Orban a avertizat că sancțiunile UE împotriva Rusiei sunt „un pas spre război", și a calificat strategia Bruxelles-ului drept „periculoasă".
Viktor Orban a arătat cât de periculoasă este strategia de sancțiuni a UE împotriva Rusiei, explicând că „oricine intervine din punct de vedere economic într-un conflict militar ia o poziție".
El a insistat că „încetul cu încetul, alunecăm spre război", exprimându-și îngrijorarea cu privire la acumularea de sancțiuni împotriva Rusiei.
Internațional
S-au ciuruit: Marea Britanie a intrat oficial în recesiune