Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șoigu a discutat la telefon cu omologii săi de peste hotare

Ministrul rus al Apărării Șoigu a purtat discuții telefonice cu omologii săi din SUA, Franța, Marea Britanie și Turcia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a discutat duminică la telefon cu miniștrii apărării ai SUA, Franței, Turciei și Marii Britanii, fiind abordată situația din Ucraina, informează RIA Novosti.
Astfel, Ministerul rus al Apărării a comunicat pe 23 octombrie că Shoigu a discutat situația din Ucraina cu ministrul american al Apărării, Lloyd Austin.
În afară de aceasta, ministrul de resort a avut o convorbire cu ministrul francez al Apărării, Sebastian Lecornu și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila utilizare de către Kiev a unei „bombe murdare”, a comunicat departamentul militar rus.
Instituția a mai informat de asemenea că Șoigu i-a adus la cunoștință îngrijorările cu privire la posibilele provocări ale Ucrainei cu utilizarea unei „bombe murdare” și ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar.
Totodată, ministrul rus a avut o discuție telefonică și cu ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Șoigu și-a împărtășit cu acesta îngrijorarea cu privire la posibilele provocări ale Ucrainei cu folosirea unei „bombe murdare”.
După cum au declarat surse demne de încredere din mai multe țări – inclusiv din Ucraina – conform informațiilor primite, regimul de la Kiev pregătește o provocare pe teritoriul său legată de detonarea unei „bombe murdare” sau a unei muniții nucleare cu capacitate redusă. Scopul provocării este de a acuza Rusia că folosește arme de distrugere în masă în teatrul de operațiuni ucrainean și, prin urmare, de a lansa o campanie antirusească extrem de puternică în lume, îndreptată spre subminarea încrederii în Moscova. rmare, de a lansa o campanie antirusească extrem de puternică în lume. Din diverse surse a devenit cunoscut faptul că, sub conducerea curatorilor occidentali, Kievul a început deja realizarea practică a planului. Conducerea Combinatului Minier de Est, situată în orașul Joltîe Vodî, regiunea Dnepropetrovsk, precum și a Institutului de Cercetări Nucleare de la Kiev, au primit sarcina să producă acea „bomba murdară”. Munca asupra acesteia se află deja în stadiul final.
Internațional
Divizia 101 aeropurtată, elită a armatei americane a sosit în România