Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Explozie la o mină din Turcia: zeci de morți

O explozie a avut loc la o mină din Bartin, în nordul Turciei, numărul morților a depășit deja două zeci de persoane.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Cel puțin 28 de persoane au murit în urma unei explozii la o mină din nordul Turciei, relatează RIA Novosti, citând o relatare a TRT.
Postul de televiziune, la rândul său, îl citează pe ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.
Anterior, autoritățile au anunțat 25 de morți.
„Încă două persoane au murit, bilanțul morților într-o explozie la o mină de cărbune din Turcia a ajuns la 28 de persoane”, a relatat TRT.
Alte 11 victime se află în spitale.
Explozia a avut loc într-o mină din nordul Turciei, sub dărâmături sunt muncitori, a informat CNN Turk mai devreme. Canalul TV A Haber, citând autoritățile locale, relatează că la locul exploziei se aflau 115 muncitori la o adâncime de 300 de metri sub pământ, unii dintre ei fiind evacuați. 49 de muncitori sunt blocați după o explozie la o mină din nordul Turciei, a declarat guvernatorul Nurtaj Arslan.
La locul exploziei s-au deplasat șefii Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Energiei din Turcia, Suleiman Soylu și Fatih Donmez, la indicațiile președintelui țării, Recep Tayyip Erdogan.
Internațional
Fostul şef al Parlamentului german dă sfaturi pentru frig ca Ceauşescu