Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-a invitat pe reprezentații corpuli diplomatic acreditat la Chișinău să monitorizeze protestul din cenrul Capitalei ca să se convingă personal că oamenii legii acționează abuziv, violent și ilegal în raport cu protestatarii care manifestează pașnic. El a lăsat să se înțeleagă că invitația este adresată în special diplomaților din țările Uniunii Europene și asta pentru că Moldova are statut de stat candidat la aderare în UE .
“Chemăm și invităm la fiecare miting pe care îl facem aici reprezentanții corpului diplomatic pentru a se convinge personal de abuzurile la care cetățenii Republicii Moldova, cetățenii unui stat candidat la aderarea în Uniunea Europeană”, a spus Dinu Țurcanu.
Totodată președintele raionului Orhei i-a îndemnat în mod alegoric pe partenerii occidentali ai Republicii Moldova să nu mizeze doar pe actuala guvernare, dat fiind că aceasta va pica în curând.
“Atenționăm în continuarea comunitatea internațională ca de fiecare dată să nu pună ouăle într-un singur coș. O să se spargă coșul și o să rămâneți fără ouă. În mod sigur. Coșul deja are fundul rupt. Mai rămâne un pic și se sparge cu totul”, a spus el.
Amintim că președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, unul dintre organizatorii acțiunilor de protest din centrul Capitalei, a ținut un briefing de presă în fața protestatarilor din curtea Palatului Prezidențial, la care a denunțat abuzurile la care se dedau reprezentații forțelor de ordine față de manifestanții pașnici.
El a spus că protestatarii sunt supuși ilegalităților și umilințelor din partea polițiștilor, chiar dacă acțiunea de protest se desfășoară absolut legal.
Dinu Țurcanu a precizat că în cadrul mitingului de duminica trecută “protestatarii au fost bruscați, loviți, intimidați de către polițiști”, iar unii s-au ales chiar cu capul spart. El a spus că oamenii legii au acționat violent împotriva protestatarilor care au încercat să instaleze corturi în curtea Palatului Prezidențial, deși tribuna, scena, corturile sunt “construcții temporale” pe care legislația le permite protestatarilor să le utilizeze în cadrul acțiunilor de protest.