Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor promite solemn: 100 000 de protestatari în fața Parlamentului

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a promis solemn în fața protestatarilor din fața Parlamentului că în câteva săptămâni acolo se vor aduna o sută de mii de oameni.
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Ilan Șor a făcut această declarație într-o intervenție online, proiectată pe o plasmă instalată în fața protestatarilor care pichetează în corturi clădirea Legislativului. Potrivit politicianului, o masă atât de mare de oameni va determina demisia actualilor guvernanți și alegeri parlamentare anticipate.
“Cel mai important scop (al protestatarilor – n.n.) este alegeri parlamentare anticipate. Noi nu avem altă cale. Și am să vă spun cinstit: noi vom atinge acest scop și îl vom atinge în curând, dar îl vom obține atunci când noi vom fi aici, pe această piață, pe acest loc, pe această stradă vom fi 100 de mii de oameni. Eu vă promit că asta se va întâmpla. Și se va întâmpla în timpul cel mai apropiat”, a declarat Ilan Șor.
Șor i-a acuzat pe actualii guvernanți că doresc să implice Moldova în război prin jocurilor lor geopolitice.
“Fracțiunea Partidului Șor a propus multe proiecte de lege bune, importante pentru oameni. Printre acestea era și majorarea pensiilor, și ajutor pentru fiecare familie din țară și multe, multe altele. Este clar că pe aceștia din Parlament nu îi interesează problemele oameni, le sunt străine problemele oamenilor. Ei toți trăiesc bine. Au preluat schemele vechi (de corupție – n.n.), le-au pus în slujba lor. Ei astăzi câștigă bani și trăiesc bine. Pe ei nu-i îngrijorează nimic, nu-i îngrijorează cum vor trăi oamenii, de unde vom procura gaz, la ce preț. Ei încearcă să împingă Moldova la război prin geopolitica lor. Noi suntem o țară mică, suntem un popor bun și pașnic, nu dorim ca pe pământul nostru să fie război. Noi avem nevoie la noi să fie pace, liniște și bani”, a mai spus politicianul.
În final Ilan Șor a menționat că obiectivul de a aduce în centrul Chișinăului 100 de mii de protestatari va fi atins în câteva săptămâni.
“În câteva săptămâni, la protestul din fața parlamentului să participe 100 de mii de oameni. Vă dau cuvântul că după ce vom atinge scopurile noastre, eu personal, împreună cu echipa noastră, vom asigura un astfel nivel de trai că oamenii vor fi mândri”, a mai spus Șor.
Acum în fața Legislativului are loc un protest în regim nonstop și acolo sunt instalate peste 200 de corturi ale protestatarilor.
Vom menționa că deputații fracțiunii Partidului Șor au boicotat ședința de astăzi a Legislativului, ei fiind nu în sală, ci printre protestatari.
Politică
Protestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului