Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul este îngrijorat din cauza discuțiilor dintre Putin și Xi Jinping

Handelsblatt: China are de gând să continue să susțină necondiționat cursul lui Putin în Ucraina.
Sputnik
BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. Beijingul intenționează să susțină în continuare necondiționat cursul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, a scris Dana Heide, editorialist la ziarul german Handelsblatt, la care face referire RIA Novosti.
În opinia jurnalistei, întâlnirea liderului rus și a președintelui chinez Xi Jinping la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai care a avut loc la Samarkand, în cadrul căreia a fost anunțat un front unit pe scena mondială, transmite un semnal care ar trebui să îngrijoreze Occidentul.
„Putin și Xi Jinping s-au și-au dat asigurări de susținere reciprocă, Xi l-a numit pe Putin „vechi prieten.” Aceasta înseamnă că Beijingul intenționează să continue să sprijine necondiționat cursul lui Putin”, a spus Heide.
jurnalista este de părere că în evaluarea evenimentelor din Ucraina, Xi Jinping nu se ghidează de mass-media occidentală, ci trage propriile concluzii.
„Se pare că Xi pur și simplu nu are încredere în mass-media occidentală”, e menționat în articolul citat.
Joi, la Samarkand, la summitul OCS, Putin a purtat discuții cu Xi Jinping. Liderul rus a criticat încercările Occidentului de a crea o lume unipolară, care este absolut inacceptabilă pentru marea majoritate a statelor de pe glob. Omologul său chinez a remarcat că Beijingul, împreună cu Moscova, este gata să dea un exemplu de putere mondială responsabilă și să pună lumea pe calea dezvoltării durabile și pozitive.
Rusia
De decenii Occidentul a cultivat ideea prăbușirii Rusiei - Putin