Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va fi gata centura Chișinău? Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță că centura Chișinău va fi reabilitată până în octombrie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Centura Chișinău va fi reabilitată, iar progresul de execuție este de aproximativ 70%. Lucrările se vor încheia integral până în octombrie 2022. Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
„Facem ce am promis. Centura Chișinău va fi reabilitată. Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se execută lucrări de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier”, a precizat Spînu.
Ministrul a anunțat că drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector are o lungime de 6.6 km, iar valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.
Spînu a dat asigurări că lucrările se vor încheia integral până in octombrie 2022, menționând că în perioada următoare vor fi lansate licitațiile pentru alte 2 sectoare.
Societate
Ministrul Economiei anunță că agenților economici nu le va fi compensat tariful la gaz