Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Algeria dorește să intre în BRICS

Algeria dorește să se alăture grupului BRICS (China, Rusia, Iran, India și Africa de Sud) și îndeplinește condițiile de aderare, a declarat președintele statului nord-african.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Președintele algerian Abdelmadjid Tebboune, a spus duminică, într-o intervenție de presă televiziunii naționale algeriene că există voința ca Algeria să se alăture grupului BRICS.
”Suntem interesați să aderăm la BRICS”, a declarat Tebboune, preluat de RTL, subliniind că BRICS-ul se constituie în a fi ”o forță economică și politică”.
De asemenea, președintele algerian a spus că țara sa îndeplinește condițiile economice pentru a fi parte a noii comunități și că acest lucru va așeza Algeria în efortul de ”a instaura imperativ o nouă ordine economică, unde să domnească paritatea și echitatea între țări.
Decizia Algerului este o veste proastă pentru Uniunea Europeană, angrenată într-un război economic contra Federației Ruse, unul din motoarele cheie ale BRICS. De asemenea relațiile UE cu un alt stat candidat la BRICS, Iranul, sunt departe de a fi mulțumitoare.
Algeria asigură 10% din gazele din Europa (acoperind 40% din necesarul de gaze naturale al Spaniei).
Internațional
Un militar american a dezvăluit unde curg, de fapt, banii ucraineni