Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lupta cu ”Mirotvoreț”: motivele absurde din care ajung copii în această listă

Site-ul ucrainean „Mirotvoreț” a publicat datele personale a cel puțin 327 de minori. Viețile lor sunt supuse în permanență pericolului. Partea rusă s-a adresat din nou către ONU cu apelul de a ajuta la blocarea acestei surse.
Sputnik
CHIŞINĂU, 22 iulie - Sputnik. Pe 21 iulie 2022, la Centrul Internațional de Presă Multimedia ”Rossiia Segodnia” a avut loc o conferință de presă la care au fost puse în discuție amenințările la adresa copiilor minori, ale căror date personale sunt postate pe site-ul naționalist ucrainean ”Mirotvoreț”, relatează baltnews.com.
Site-ul ucrainean ”Mirotvoreț” a fost creat în august 2014. Administrația site-ului adună în baza de date o listă a persoanelor implicate, în opinia lor, în acțiuni anti-ucrainene.
Publicarea în „Purgatoriu” – anume așa se numește secțiunea site-ului în care sunt colectate informațiile personale despre oameni - reprezintă adesea o amenințare directă la adresa vieții și siguranței cetățenilor. Datele personale - fotografii, adrese de domiciliu, numere de telefon și pagini de pe rețelele de socializare - sunt adunate ilegal și sunt publicate fără permisiunea acelor persoane care intră în vizorul site-ului ”Mirotvoreț”.
Materialul integral îl puteți citi pe AICI.
Internațional
În Marea Britanie inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani