Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activist civic: "Maia Sandu, un fenomen negativ în politica moldovenească"

Dumitru Roibu, activist civic: "Sunt total dezamăgit de politicile Maiei Sandu. S-a promis în campania electorală multă meritocrație și transparență. În realitate vedem un dezinteres față de dezvoltarea Republicii Moldova".
Sputnik
Pe 24 iulie 2012, Maia Sandu face exact 10 ani de când a intrat oficial pe arena politică. În acest context, Dumitru Roibu, președintele AO Urmașii lui Ștefan, a făcut o scurtă descriere ai activității actualei președinte de țară.
"Proiectele mari cu care a început a fost reforma în domeniul învățământului. În esență a fost o anti-reformă. Închiderea sutelor de școli a dus la distrugerea carierelor mai multor profesori. Aici se mai adaugă și stresul prin care a trecut elevii la examenele de BAC. Într-un final, în doar 7 ani au plecat peste 80 de mii de tineri. Limba rusă a devenit facultativă. Nu am văzut finalitatea acestui proiect", a spus Roibu.
Activistul civic și-ar fi dorit să vadă un președinte puternic care va ține cont de interesele oamenilor, însă, potrivit lui, în realitate avem o guvernare lipsită de interesul de a dezvolta țara.
"Sunt total dezamăgit de politicile Maiei Sandu. S-a promis în campania electorală multă meritocrație și transparență. În realitate vedem un dezinteres față de dezvoltarea Republicii Moldova. Vom urmări în continuare exodul tinerilor în căutarea unor studii de calitate" a mai declarat Roibu.