Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus care vor fi consecințele livrării Ucrainei rachetelor cu rață lungă

Putin a spus că, în cazul livrării către Ucraina a rachetelor cu rază lungă, Rusia va lovi noi obiective.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Rusia va trage concluzii în cazul livrărilor de rachete americane cu rază lungă de acțiune către Ucraina, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin la programul “Moscova, Kremlin, Putin” de la postul Rossiya 1.
Șeful statului a menționat că furnizarea de sisteme de rachete cu lansare multiplă americane către Kiev este legată de refacerea pierderilor de echipament militar ucrainean. În același timp, partea rusă înțelege că este planificată să furnizeze rachete cu o rază de acțiune de 45-70 de kilometri.
„Da, dar dacă vor fi furnizate, vom trage concluziile adecvate din asta și vom folosi armele noastre, pe care le avem suficiente pentru a lovi acele obiecte pe care încă nu le-am lovit”, a spus Putin.
Anterior, Statele Unite au anunțat că au convenit să furnizeze sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS către Ucraina, cu condiția ca acestea să nu fie folosite pentru a lovi teritoriul Federației Ruse. Volodimir Zelenski a confirmat public că Kievul va respecta această cerință. În același timp, Egor Cernev, deputat al Radei Supreme a Ucrainei, nu a exclus loviturile rachetelor furnizate de SUA pe teritoriul Rusiei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, comentând cuvintele lui Zelenski despre neutilizarea armelor furnizate de Statele Unite împotriva Federației Ruse, a spus că Rusia nu are un credit de încredere pentru Ucraina, din moment ce Zelenski nu și-a îndeplinit niciuna dintre promisiunile sale de a rezolva pașnic conflictul din Donbas.
Rusia
Putin, despre decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă