Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ANRE, în ședință: Va examina cererea Moldovagaz de revizuire a tarifului la gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se întrunește în ședință. Vor fi revizuite tarifele la gazele naturale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Tariful la gazele naturale ar putea fi majorate astăzi. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat ședință pentru marți 31 mai, ora 17:30.
„Va avea loc ședința publică în cadrul căreia va fi examinat și supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public”, este precizat în anunțul ANRE.
Trebuie precizat că în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 30 mai era menționat că prețurile pentru furnizarea gazelor naturale, aplicate începând cu 1 iunie, urmează a fi examinate și aprobate de către ANRE până la sfârșitul lunii curente. Ulterior, din comunicatul Guvernului a fost ștearsă această informație.
Totodată, socialiștii au cerut lichidarea ANRE și demisia întregii conduceri a agenției. Amintim, Moldovagaz solicită revizuirea tarifului la gazul natural pentru consumatorii finali. Astfel, începând cu 1 iunie am putea achita aproximativ 24 de lei pentru un metru cub.
Economie
Socialiștii solicită lichidarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică