Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița la Davos: Republica Moldova este o țară mică cu suflet mare

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat la unul din grupurile de discuții din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Prim ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o intervenție în cadrul unui grup de discuții de la Forumul Economic Mondial de la Davos.
În discursul său, premierul a vorbit despre acțiunile autorităților de la Chișinău și deciziile luate la nivel național pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Gavrilița a precizat că chiar și în condiții financiare dificile, criza poate fi gestionată cu succes.
„Modul în care au reacționat instituțiile statului, implicarea rapidă a partenerilor internaționali, dar și mobilizarea de care a dat dovadă societatea moldovenească - toate au demonstrat că, prin efort comun, chiar și în condiții financiare dificile, criza poate fi gestionată cu succes”, a menționat Natalia Gavrilița.
Premierul a pomenit și de măsurile de susținere și integrare socială a refugiaților, prin asigurarea accesului la educație și piața muncii.
„Noi am demonstrat că Republica Moldova este o țară mică cu suflet mare și sunt mândră de modul în care oamenii din țara mea au acționat pentru a ajuta refugiații”, a spus Natalia Gavrilița.
Totodată, prim-ministrul a apreciat sprijinul pe care l-a primit Republica Moldova din partea comunității internaționale. La fel, Gavrilița a reiterat țara noastră mizează în continuare pe un suport consistent și investiții strategice care ar contribui la creșterea rezilienței economice. Potrivit premierului, susținerea Uniunii Europene este decisivă pentru viitorul țării și realizarea obiectivelor setate de Executiv.
Prim-ministrul a precizat că autoritățile vor continua să lucreze la debirocratizarea procesului de angajare în câmpul muncii și atragerea moldovenilor din diaspora. Vor fi întreprinse acțiuni pentru a spori atractivitatea investițională a țării noastre și a crea cât mai multe locuri de muncă.
Politică
Moldovagaz cere ANRE revizuirea tarifelor la gaz pentru consumatorii finali