Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste 340 de mii de transnistreni dețin cetățenia Republicii Moldova

Biroul politici pentru reintegrare anunță că peste 340 de mii de cetățeni din stânga Nistrului dețin cetățenia Republicii Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Aproape 351 de mii de cetățeni domiciliați în stânga Nistrului și municipiul Bender figurează în Registrul de stat al populației. Dintre aceștia, 341 682 dețin cetățenia Republicii Moldova, inclusiv 316 548 posedă pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova și 284 664 - buletine de identitate.
Totodată, potrivit datelor din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali se atestă că 2 268 de agenți economici din regiunea transnistreană sunt înregistrați în Republica Moldova.
La fel, se observă o dinamică ascendentă de solicitare a permiselor de conducere de model național în baza mecanismului de preschimbare oferit persoanelor cu domiciliu în regiunea transnistreană, posesoare de înscrise confirmative regionale și de acte de identitate.
Pentru perioada anilor ianuarie 2017 - martie 2022 au fost obținute 24 977 de permise emise de autoritățile competente ale Republicii Moldova.
Politică
Sandu, despre situația din Transnistria: Nu există riscuri iminente pentru cetățeni