Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Aproape 330 de milioane de lei, scoși din Fondul rutier: Unde se duc banii

Câteva sute de milioane de lei, destinate pentru drumurile din Republica Moldova, vor fi scoase din Fondul rutier.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Aproape 330 de milioane de lei din bugetul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vor fi scoase de la programul Dezvoltarea drumurilor - Fondul rutier și vor fi vărsate în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale la programul Protecția socială a unor categorii de cetățeni.
O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională pentru Situații de Urgență în cadru ședinței din 14 aprilie. Astfel, 329 236 de lei vor fi redistribuite pentru a putea acoperi cheltuielile de protecție socială a unor categorii de oameni.
Decizia CSE a fost dur criticată de fostul premier Ion Chicu. Fostul prim-ministru spune că o astfel de decizie nu este decât o „eroarea capitală a guvernării”.
„Chiar dacă câteva zeci de milioane din acești bani aveau să ajungă în offshore-ul lui Spînu, să renunți la investiții în infrastructură înseamnă să omori totul - economie, venituri la buget, locuri de muncă și salarii. Cât de greu a fost în pandemie în 2020, dar statul a dat de lucru companiilor din sectorul construcției de drumuri. PAS omoară totul”, a scris Chicu pe canalul său de Telegram.
Aceeași dispoziție a CSE informează că Ministerul Finanțelor va restabili alocațiile la programul Dezvoltarea drumurilor prin proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022.
Societate
Costul călătoriilor cu transportul public din Chișinău ar putea fi majorat - detalii