Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ședința Consiliului miniștrilor de Externe ai țărilor CSI planificată pentru mai

Reuniunile Consiliului miniștrilor de Externe al CSI au loc în mod tradițional de două ori pe an.
Sputnik
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Ședința Consiliului Miniștrilor de Externe din țările CSI este programată pentru 13 mai la Dușanbe, a declarat pentru RIA Novosti directorul Departamentului I al țărilor CSI al Ministerului de Externe al Rusiei, Mihail Evdokimov.
"Reuniunile Consiliului Miniștrilor de Externe din CSI au loc în mod tradițional de două ori pe an. Următoarea întâlnire este programată la Dușanbe, provizoriu - pe 13 mai. Reuniunea de toamnă - la Nur-Sultan pe 13 octombrie", a spus Evdokimov.
Potrivit acestuia, agenda reuniunii de primăvară va fi bogată – „se preconizează ca miniștrii să facă schimb de opinii cu privire la o gamă largă de probleme de cooperare în cadrul comunității, să discute subiecte internaționale și regionale actuale, inclusiv, desigur, situația din Ucraina".
El a remarcat că este dificil să se facă predicții despre perspectivele de participare a Ucrainei la CSI, totul depinde de voința politică a autorităților de la Kiev.
Rusia
Se va uni sau nu Belarus cu Rusia – Ce spune Lukașenko