Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan explică poziția țării cu privire la achiziționarea sistemelor rusești de apărare

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că poziția Turciei cu privire la achiziționarea sistemelor rusești de apărare antirachetă S-400 este neschimbată și chestiunea reprezintă un „acord încheiat”
Sputnik
BRUXELLES, 25 mart – Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a arătat vineri că poziția Turciei cu privire la achiziționarea sistemelor rusești de apărare antirachetă S-400 este neschimbată.
Erdogan a respins informațiile conform cărora oficialii americani au prezentat în mod informal Turciei posibilitatea improbabilă de a trimite sistemele S-400 în Ucraina, spunând că „tot ce fac ei este să provoace agitație”, referindu-se la Washington.
SUA au impus sancțiuni industriei de apărare a Turciei, membră NATO, în decembrie 2020, din cauza achiției de S-400 din Rusia, și au exclus Ankara din programul de avioane de luptă F-35, unde era producător și cumpărător, dar Erdogan a declarat vineri că discuțiile cu Washingtonul cu privire la noile avioane și kituri F-16 merg bine.
Rusia
Publicaţie americană: De ce sistemul rusesc S-400-ul este „atât de mortal”