Operațiunea militară din Ucraina

Care este situația la trecerea frontierei de stat: Câte persoane au venit din Ucraina

Poliția de Frontieră a prezintat datele actualizate privind numărul cetățenilor ucraineni care au traversat frontiera de stat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Poliția de Frontieră anunță că este un flux majorat și continuu în mai multe puncte de trecere a frontierei. În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 20 444 traversări persoane, dintre care un număr de 9 611 traversări la frontiera cu Ucraina și alte 10 576 la granița cu România. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 17 130, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 12 200.
La intrarea în Republica Moldova se mențin rânduri la:
PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe,
PTF Basarabeasca-Serpniovo,
PTF Giurgiulești-Reni,
PTF Otaci-Moghilev-Podolsk,
PTF Criva-Mamaliga.
La ieșirea din Republica Moldova, este trafic intensiv la:
PTF Costești – Stânca,
PTF Giurgiulești-Galați.
Orele de vârf, în care s-a atestat un aflux de călători, au fost între 21:00 și 03:00.
La frontieră cu România și-a extins programul de lucru PTF Lipcani-Rădăuți-Prut, iar la frontieră cu Ucraina se circulă lejer prin PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani.
Amintim că cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele pot intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.
Operațiunea militară din Ucraina
MAI vine cu ultimele date de la frontiera dintre Moldova și Ucraina