Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Klaus Iohannis: România nu se va lăsa antrenată în conflictul militar din Ucraina

La sfârșitul ședinței CSAT convocate joi, 24 februarie, în urma evoluțiilor din Ucraina, președintele României le-a transmis un mesaj cezățenilor.
Sputnik
BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a condamnat încă o dată intervenția militară a armatei Federației Ruse în Ucraina și a subliniat că și în aceste condiții, singura soluție pentru depășirea crizei este cea diplomatică.
De asemenea, Iohannis a vorbit despre importanța consolidării flancului estic al NATO.
El le-a transmis cetățenilor români un mesaj de liniște. ”Niciodată în istoria noastră”, a spus președintele Iohannis, ”nu am fost mai bine protejați ca acum”, făcând referire la apartenența României la NATO și UE, dar și la parteneriatul strategic cu Statele Unite.
Internațional
Un avion militar ucrainean a fost interceptat în spațiul aerian al României
Președintele a mai dat asigurări că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și că prioritatea autorităților este ca siguranța României și românilor să nu fie afectată.
Iohannis a spus că de la ultimul CSAT, din 26 ianuarie, România s-a pregătit pentru toate scenariile posibile.
De asemenea, Iohannis a transmis un mesaj de compasiune pentru poporul ucrainean, victimă colaterală a unui război pe care populația nu îl poate înțelege.
A spus de asemenea că România este pregătite să ofere asistență umanitară Ucrainei, dacă situația o va cere.
Internațional
NATO va desfășura forțe suplimentare pe direcția estică