Coronavirus

Agenția Medicamentului a autorizat utilizarea a încă două vaccinuri împotriva COVID-19

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că în Moldova au fost autorizate încă două vaccinuri împotriva COVID-19. Vezi cine produce serurile.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat alte două vaccinuri destinate prevenirii COVID-19, care vor putea fi procurate și administrate în Moldova.
Este vorba despre vaccinurile COVAXIN și COVOVAX, ambele fiind deja aprobate de către Organizația Mondială a Sănătății.
Serul COVAXIN este produs de laboratorul indian Bharat Biotech. Potrivit OMS, acest vaccin are o eficiență de 78 la sută și este recomandat tuturor persoanelor de peste 18 ani. Serul se administrează în două doze, la distanță de patru săptămâni.
Vaccinul COVOVAX este, la fel, produs în India, de către Institutul Serum din India, sub licența de la Novavax. Acest ser se administrează în două doze și se păstrează la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius.
Este de menționat faptul că omologarea de către OMS a acestor două vaccinuri a dus la recunoașterea internațională a acestor seruri, inclusiv de către sistemul COVAX, creat pentru a facilita accesul la imunizarea anti-COVID în țările defavorizate.
Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, Agenția Medicamentului a prelungit autorizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 Comirnaty, produs de Pfizer/BioNTech și COVISHIELD.
Coronavirus
Mii de doze de vaccin ”Sputnik V” vor fi donate Chișinăului: De unde vin